Biografi


Grunden till SwingoSweet startade en onsdagskväll i början på 2008 p.g.a. ett återbud till en spelning i Asmundtorp. Lars Ahlinder frågade då Berne Ahlm och Runo Gassner om de kunde komma och spela med honom den kvällen. Det visade sig fungera alldeles utmärkt.


Vid detta tillfälle var Kenneth Hallqvist (barytonsax) och lyssnade, som efteråt kom fram och övertygade Lars A om att de borde ha en basist och helst även en barytonsax (han visste en som spelade detta). Han kände även en bra basist (Sven-Olof Larsson) som också säkert var intresserad. Detta blev grunden till SwingoSweet.


På våren 2010 tillfrågades Lars Göran Persson (slagverk). På Rya GK´s 18:e hål ställdes frågan ”spelar du med någon just nu” av Berne, Ett rep. hanns med innan sommaruppehållet, och Lars Göran har därefter stadigvarande varit medlem i bandet.


Under tiden fram till våren 2011, bestod SwingoSweet av lite olika ”lösa” konstellationer, då Mats Norin (gitarr) anslöt i feb-2011. Efter denna tidpunkt har SwingoSweet stadigvarande haft en besättning på 8 medlemmar.

Under 2009 blev vi världens största saxofonkvintett, då utökades kompgruppen med trummor och många framträdanden gjordes, såväl konserter som för dans i bl a Häljarp, Dösjebro, Raus, Hyllinge, Helsingborg, Saxtorp och Landskrona

Här ett framträdande under en Aftonkonsert i Församlingssalen, Asmundtorp

Swing & Sweet startades i början av 2008 och första konserten var på Restaurang Pumphuset i Landskrona den 17 maj 2008. Då hade saxofonkvintetten endast hjälp av gitarr och bas. Året avslutades med en julkonsert i Församlingshuset i Landskrona tillsammans med Sonorakören

Bl a en utomhuskonsert i Ängelholm och här under en privat fest.

År 2010 inleddes med några vårkonserter i bl a Löddeköpinge, Asmundtorp, Häljarp, Landskrona och Helsingborg, varav denna i Den Gode Herdens Kyrka, Helsingborg

Tar emot applåder 2011 efter en konsert och dans för Visans Vänner, Folkets Hus, Dösjebro 2011

2011 avslutades med en Musikgudstjänst i Asmundtorps Kyrka

2012 framfördes bl a ”Psalmer och visor på vårt sätt” i Asmundtorps Kyrka samt på Församlingsgården i Häljarp ”Evergreens & gamla godingar” och här under mottot ”Tänt vare här!”

2013 - Landskrona 600 år

Jazzhouse Landskrona presenterade under Festivalen Swing & Sweet med Rönneberga Sweet Sisters.

2014 under en repetition i Asmundtorp

En återkommande cafékonsert, här 2015, i Den Gode Herdens Café, Helsingborg

Ramelbuljong, april 2014. Konsert och "mångsång" med enbart melodier av Povel Ramel.

En hel del kyrkokonserter blev det - Gustav Adolfskyrkan och Den Gode Herdens Café i Helsingborg. Här i Asmundtorps Kyrka med ”Melodier på svenska” tillsammans med Sonorakören. 2010 avslutades med en julkonsert i Asmundtorps Kyrka och Gustav Adolfkyrkan i Helsingborg

”Gamla godingar - igen”, 2016 med Sonorakören & Rönneberga Sweet Sisters i Asmundtorps Kyrka

20170813 i Annelöv. I konserten All Världens Musik besökte vi städerna Stockholm, New York, Köpenhamn, London, Berlin, Barcelona, Paris, Wien. samt också Afrika, Ryssland, Brasilien och avslutningsvis Månen och Vintergatan.

Programmet blev det mest efterfrågade som vi genomfört.

20170510 Musik över Sundet, med bl.a. kör från vårt grannland Danmark.

2017 Paus i repet, med harmoniska diskussioner om ackord. Som synes inte bara av spelbehov utan även choklad.

20170906 i FolketsHus Helsingborg. Också här blev det en rundtur med All Världens Musik, Detta i form av "frågesport".

Året 2016 avslutades i Asmundtorps Kyrka, med julens favorit melodier innehållande bl.a. ett oerhört uppskattat Disneymedley.

Det börjar nu bli tradition att vi skall avsluta året med Julkoncert. 20171207 avslutade vi året med en "förstäkt" orkester som tillsammans med Rönnebergakören genomförde årets Julkoncert. Till vår stora glädje var det en mycket stor publik.

20180419 Fullsatt i Avedöre Kyrka, Bröndby Danmark.

Den Heta sommaren började 20180521 med en "Het" utomhuskonsert på helgen som försvunnit (Annandag Pingst)

20180811 Höganäs Musikfestival, "överfullt" tält, men också lite störande Åskväder utanför. Sanslöst tryck på publiken som både klappade och stampade takten.

10-årsjubileum

20181012

Jubileumskoncert i samband med Kulturnatt i Landskrona.

SwingoSweet tillsammans med Malin Tegbrink.

20190327 Fullsatt med sång-sugen publik, när "Swingarna" gästade allsångsafton. Stående ovationer från publiken som applåderade entusiastiskt och ropade "en gång till".

Under 2019 har vi haft ett antal spelningar. Bl.a. ”invigde” vi 2019 års konsertsäsong i Lilla Harrie.


I stället för traditionella konsertbilder, presenterar vi här vår trummis som oftast inte syns på tidigare bilder

Den 18:e april 2020 planerade vi och Rönneberga kören en konsert i samarbete med hemlösas hus i Helsingborg, men tyvärr kom det ett virus emellan, Vi hoppas den kommer att kunna genom föras i höst. 


Ytterligare konserter har tyvärr fått ställas in.